Recunosc ca imi plac ruladele la nebunie. Dupa muffins,e cel mai simplu si usor de pregatit desert.
Blat:
5 oua
5 linguri zahar brut
5 linguri ulei
5 linguri faina
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Pe urma se incorporeaza pe rand cu miscari lente galbenusurile, uleiul si la final faina cernuta. Se coace la 175 grade pt fix 15 minute. Se lasa sa se raceasca (nu se ruleaza), pe urma se elimina hartia de copt.
Crema:
400g zmeura congelata
500ml smantana pt frisca
Zahar dupa gust
Se pune pe foc mic zmeura congelata cu 2 linguri zahar brut si se amesteca uneori in oala, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Se bate smantana pt frisca spuma cu zaharul, iar la final se amesteca cu dulceata de zmeura si se pune in frigider pana se raceste blatul.
Asamblare:
Peste blat se intinde un strat generos de crema.
La una din capete se pun cateva linguri de dulceata (am folosit fructe de padure), se ruleaza cu grija si se lasa in frigider pt 1 ora.
Inainte de servire se unge exteriorul ruladei cu crema si se decoreaza cu zmeura.