Deoarece sunt persoane care nu agreaza sau nu folosesc gelatina, m-am gandit sa le vin in ajutor cu un cheesecake fara coacere care sa nu contina gelatina. Recunosc, nu este un cheesecake clasic deoarece in locul blatului de biscuiti am optat pentru un blat pufos, umed cu banana si cacao. Daca totusi doriti sa pregatiti un blat clasic din biscuiti, zdrobiti in blender 150g biscuiti si la final turnati in fir subtire 80-90g unt si mixati pana se umezesc biscuitii. Tapetati o tava de 19cm cu acest amestec si mutati in frigider pana ii vine randul. Blatul e pregatit dupa reteta de Muffins cu banane si pudra de cacao, dar jumatate de portie.
Ingrediente blat 19cm:
100 g zahar tos
70 g faina
20g pudra de roscove (sau pudra de cacao)
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
Un praf de sare lingurita sare
1 ou mic
1/2 banana pisata cu furculita
60 ml apa calduta
30 ml lapte
30 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita extract de vanilie
Crema:
500g branza cremoasa de vaci. orice marca va place, dar sa fie unul consistent nu moale deoarece nu se intareste. (am folosit 250g ricotta si 250g branza de vaci)
250ml smantana pentru frisca
200g ciocolata alba
Extract de vanilie
Capsuni
Preparare: Prima data se pregateste blatul, sa aiba timp sa se raceasca.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol mare se amesteca impreuna zaharul, faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
In alt bol se amesteca cu un tel oul, banana pisata, apa, laptele, uleiul si extractul de vanilie.
Peste ingredientele solide se adauga ingredientele lichide si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Aluatul este unul destul de lichid care se toarna in forma cu inel tapetat cu hartie de copt si se coace pentru 25-30 de minute pana trece testul scobitorii. Lasati 10 minute in forma pe urma se elimina hartia de copt si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet.
Crema: Se adauga branza cu extractul de vanilie in bolul robotului si se mixeaza pentru 1-2 minute. Eu a trebuit sa insist mai mult deoarece branza de vaci nu era una foarte fina. Smantana pentru frisca se bate spuma si se incorporeaza in amestecul de branza. Mixat incet pentru cateva secunde. Lasati pe blat si topiti ciocolata alba.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi pe urma se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand des cu o lingura. Dupa ce s-a racit complet se adauga peste amestecul de branza in fir subtire in timp ce mixati cu robotul pe cea mai mica treapta de viteza. Mixati pentru 20-30 de secunde (nu mai mult) pana se incorporeaza ciocolata alba.
Asezati inelul tavii in jurul blatului, turnati jumatate din crema de branza, aranjati capsunele si adaugati restul cremei. Optional presarati deasupra picaturi de ciocolata si mutati totul in frigider peste noapte.
Serviti cu mare pofta 🙂