Din topul meu de rulade, aceasta se afla pe podium. E mai simplu de pregatit decat pare.
In primul rand pregatim foaia de rulada.
Dungile albe:
1 ou,
1 lingura zahar,
1 lingura ulei,
1 lingura faina.
Se bate albusul spuma cu zaharul. Cu o spatula se incorporeaza galbenusul, pe urma uleiul, iar la final faina cernuta.
Se pune aluatul in pos si se traseaza dungi pe hartia de copt. Tava se tine in congelator pt 20 de minute.
Blat cacao:
4 oua,
4 linguri zahar,
4 linguri ulei,
3 linguri faina,
1 lingura pudra de cacao.
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Pe urma cu o spatula din silicon se incorporeaza pe rand si cu miscari lente galbenusurile, uleiul, iar la final faina si pudra de cacao cernute impreuna.
Se scoate tava din congelator si se toarna aluatul de cacao. Se coace la 175 grade pt fix 15 minute.
Se lasa rulada sa se raceasca complet (nu se ruleaza). Dupa racire se elimina hartia de copt.
Marime tava 37×27
Crema:
200 ml smantana pentru frisca
150g lapte condensat
100 ml. lapte
1 lingura/10g gelatina granule
1 lingura miere
1 lingurita extract de vanilie
Se hidrateaza gelatina in apa rece pt 10 minute, se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu laptele cald. Se toarna laptele condensat intr-un bol, se adauga gelatina cu laptele, mierea si se amesteca. La final se amesteca cu frisca batuta spuma si extractul de vanilie. Se tine 15-20 minute crema la frigider.
Asamblare: Peste foaia de rulada (partea fara model) se intinde un strat generos de crema, se ruleaza si se tine in frigider cateva ore sau peste noapte.