E vara, e cald, asadar o inghetata de casa e mereu binevenita. De data asta va prezint o inghetata ciocolatoasa si cremoasa care se pregateste cu doar 3 ingrediente.
Ingrediente:
300g smantana pentru frisca (minim 32%)
200g lapte condensat indulcit
25g cacao neagra de calitate
Optional: fulgi de ciocolata
In primul rand cuva aparatului de inghetata se tine in congelator pentru minim 12 ore, sau eu cel putin asa trebuie sa procedez. Va recomand sa cititi intructiunile de utilizare al aparatului dvs.
Laptele condensat si smantana se pun intr-un bol si se mixeaza pentru cateva minute pana se formeaza o spuma usor moale dupa care se incorporeaza si pudra de cacao. Nu mixati prea mult laptele condensat cu smantana deoarece riscati sa se taie compozitia.
Turnati compozitia in cuva aparatului, adaugati fulgii de ciocolata si porniti aparatul pentru 30-40 minute sau in functie de ce va scrie in instructiunile de utilizare. Rezulta o inghetata usor moale care se toarna intr-o caserola de plastic si se da la congelator pentru cateva ore pana ingheata de tot. Scoateti inghetata din congelator cu 5-10 minute inainte de servire.
Daca nu aveti un aparat special de facut inghetata, dupa ce ati mutat inghetata in congelator va trebui sa amestecati in ea din 30-30 de minute pana ingheata de tot. Asta ajuta sa nu se formeze ace de gheata.
Pofta buna 🙂