Cartofi noi cu unt si salvie.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_2522

O garnitura simpla dar foarte gustoasa. Noi des servim cartofii pregatiti astfel langa un sos de iaurt cu usturoi (usturoi+iaurt 10%+ulei de masline).

Ingrediente:

1kg cartofi noi de aceasi marime

50g unt

Sare+ierburi de provence

Frunze de salvie rupte si stropite cu ulei de masline

Preparare: Cartofii se taie in 2 sau se lasa intregi daca sunt mai mici si se condimenteaza cu salvia rupta, sare si ierburi de provence. Untul taiat cubulete mici se adauga peste cartofi si tava se introduce in cuptorul preincalzit la 230℃ pentru 20-30 de minute sau pana furculita intra usor in ei. Amestecati de 2-3x cartofii in timp ce se coc, ca sa se acopere bine cu unt. Dupa ce s-au facut cartofii porniti functia grill la maxim si lasati la rumenit pentru 10 minute. Serviti imediat.

DSC_2519  DSC_2521

Optional presarati deasupra putin parmezan si serviti cu un sos delicios.

DSC_2533

Comments

comments