O garnitura simpla dar foarte gustoasa. Noi des servim cartofii pregatiti astfel langa un sos de iaurt cu usturoi (usturoi+iaurt 10%+ulei de masline).
Ingrediente:
1kg cartofi noi de aceasi marime
50g unt
Sare+ierburi de provence
Frunze de salvie rupte si stropite cu ulei de masline
Preparare: Cartofii se taie in 2 sau se lasa intregi daca sunt mai mici si se condimenteaza cu salvia rupta, sare si ierburi de provence. Untul taiat cubulete mici se adauga peste cartofi si tava se introduce in cuptorul preincalzit la 230℃ pentru 20-30 de minute sau pana furculita intra usor in ei. Amestecati de 2-3x cartofii in timp ce se coc, ca sa se acopere bine cu unt. Dupa ce s-au facut cartofii porniti functia grill la maxim si lasati la rumenit pentru 10 minute. Serviti imediat.
Optional presarati deasupra putin parmezan si serviti cu un sos delicios.