Ingrediente:
Un cubulet de unt+1lingura ulei de masline
1,5 kg spanac proaspat (se poate folosi si spanac congelat)
400g foietaj (pregatit in casa sau din comert)
1 capatana mica de usturoi
Sare, ierburi de provence
100g parmezan (sau cas, cascaval)
3 oua mici sau 3-4 oua de prepelita
Preparare: Spanacul spalat se adauga intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul si uleiul de masline (nu se adauga apa), se pune capacul si se lasa la inabusit pana se inmoaie frunzele. Dureaza in jur de 10 minute. Dupa ce se ia capacul se adauga usturoiul pisat, condimentele, se amesteca bine si se mai lasa pe foc pentru 2-3 minute amestecand mereu sa nu se arda usturoiul. La final se adauga parmezanul ras, se amesteca si se ia de pe foc. Se lasa la racit.
Daca folositi foietaj pregatit in casa aveti nevoie de o foaie de 0,5 cm grosime sau daca folositi foietaj din comert se lasa asa fara sa se intinda.
Se taie fasii subtiri din foietaj si se ridica o „bariera” de jur imprejurul foii. Se adauga spanacul racit si cu dosul unei linguri se fac 3 gropite in spanac unde se adauga ouale. Se condimenteaza cu sare si piper alb. Marginile foii se ung cu ou batut si deasupra se presara 50g parmezan. Tarta se coace in cuptorul preincalzit la 200C pentru 15-20 de minute sau pana se rumeneste foietajul si se umfla. Serviti imediat.
Pofta buna.