Ultima creatie in materie de desert. Daca nu va place crema de whiskey puteti folosi rom sau alt alcool preferat, sau ati putea ascunde in mijlocul trufei o aluna, o migdala sau fistic. Daca aveti de gand se serviti trufele si minorilor va trebui sa renuntati la alcool.
Ingrediente pt blat:
100g unt moale
3 linguri zahar tos
100g ciocolata topita, racorita (cu lapte sau amara, oricare va place)
3 oua la temperatura camerei
180g faina
1 lgt praf de copt
Fulgi de ciocolata alba (optional)
250g mascarpone
1 lgt extract de vanilie
50ml crema de whiskey
1-2 linguri zahar pudra
Nuca de cocos deshidratata
Preparare: Intr-un bol adaugam untul moale cu 1 lingura de zahar tos si amestecam cu o lingura de lemn pentru 4-5 minute pana compozitia devine cremoasa si aproape s-a topit tot zaharul. Se incorporeaza pe rand galbenusurile.
Adaugati ciocolata topita si racita complet si amestecati. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar tos si 1 praf de sare dupa care se incorporeaza in 3-4 transe cu grija in crema de ciocolata. La final se adauga si faina cernuta impreuna cu praful de copt cate 2-3 linguri pe rand si se amesteca incet.
Adaugati si fulgii de ciocolata daca folositi. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 15-20 minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar. Intre timp pregatiti crema.
Mixati impreuna mascarponele cu zaharul pudra, extractul de vanilie si crema de whiskey.
Blatul complet racit se adauga intr-un blender cu lamele atasate si se mixeaza cu crema de mascarpone pana se transforma intr-o pasta groasa. Formati bilute pe care le tavaliti la final prin nuca de cocos.
Tineti in frigider pana in momentul servirii.