Reteta este una foarte simpla si cu ingrediente putine. Rezulta niste cornete sau cosulete dulci si crocante. Am savurat cornetele cu inghetata cheesecake (click pe link pentru reteta).
Ingrediente: 1 cana=240ml
5 linguri zahar tos
1/4 cana zahar brut (am folosit melasa)
1 ou mare
1/4 cana lapte
2 linguri unt topit si racorit
1 lgt extract de vanilie
1/2 cana faina
Preparare: Cu un tel amestecati zaharul tos, zaharul brut si oul. Incorporati pe rand laptele, untul, extractul de vanilie si la final faina. Amestecati bine pana rezulta o compozitie fina si lucioasa.
Preincalziti cuptorul la 160C. Cu un polonic turnati din aluat in tava si nivelati cu o spatula.Trebuie sa aiba in jur de 1mm grosime. Coaceti pentru 6 minute dupa care scoateti tava din cuptor si ridicati rapid cercul de aluat cu o spatula si rulati deoarece se intareste repede. Lasati pe un gratar sa se raceasca. Daca cercurile se intaresc inainte sa apucati sa ii rulati, puneti inapoi in cuptor pt 1 minut si se vor inmuia din nou.
Puteti sa faceti conuri din carton inveliti in folie de aluminiu uns cu ulei pe exterior. Dupa ce se scot din cuptor se ruleaza pe conuri si se lasa sa se raceasca complet.
Daca nu dispuneti de o tava antiaderenta de calitate, desenati cercuri pe hartie de copt si puneti in tava cu scrisul in jos. Pe urma turnati aluatul si nivelati cu spatula. Eu am incercat ambele variante dar cea fara hartie mi s-a parut cea mai potrivita.
Pofta buna 🙂