Daca tot e vara si e sezonul afinelor, va propun o inghetata racoroasa si delicioasa cu afine. Ingredientele sunt putine la numar, 4 mai exact. Anul trecut cand sotul mi-a facut cadou masina de inghetata, mi-a dat de inteles ca se asteapta la „un munte” de inghetata. Cum vara trecuta nu am reusit sa ii construiesc muntele dorit, anul acesta m-am straduit sa ii indeplinesc dorinta 🙂
Ingrediente:
500g mascarpone
400ml smantana pt frisca (minim 30%)
250g afine
6 linguri zahar brut
Afinele se pun pe foc mic intr-o cratita impreuna cu zaharul si se gatesc pentru 10 minute pana se zdrobesc fructele si se ingroasa putin compozitia. Folosind un blender vertical se transforma in piure si se muta in frigider sa se raceasca complet.
Smantana pentru frisca se bate spuma dupa care se adauga branza mascarpone si se mixeaza pe viteza mica pentru 1 minut. La final se incorporeaza piureul de afine.
Compozitia se toarna in masina de inghetata si se porneste pentru 40-50 de minute. Turnati in borcane sau o caserola cu capac si mutati in congelator pentru cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire lasati inghetata la temperatura camerei pentru 15-20 de minute.
Daca nu dispuneti de o masina de inghetata, turnati compozitia intr-un vas si mutati in congelator. Va trebui sa amestecati in crema din 30-30 de minute pana cand va ingheta de tot. Acest pas ajuta sa nu se formeze ace de gheata.
Pofta buna 🙂