Ca in fiecare an am gradina plina de zucchini. Am pregatit mai multe retete din aceasta leguma minunata dar niciodata o salata…..pana astazi. A iesit o salata delicioasa si racoroasa de vara. Daca nu va place branza cu mucegai, puteti adauga branza moale de capra, feta, fasii de parmezan.
Ingrediente:
3 zucchini tineri de 20cm lungime
3-4 linguri ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi
1 lingurita mustar
zeama de la o jumatate de lamaie
1 lingurita boabe de piper rosu sau negru
2 linguri muguri de pin
Sare
Un pumn mare de busuioc verde
Gorgonzola
Preparare: Zucchini se spala, se taie capetele si se taie julienne cu un dispozitiv special sau fasii subtiri cu dispozitivul de curatat cartofi. Se sareaza si se pune deoparte.
Intr-un mojar am transformat usturoiul in pasta impreuna cu boabele de piper, am adaugat uleiul de masline, zeama de lamaie, mustarul si am omogenizat.
Scurgeti zeama stransa de pe zucchini, adaugati sosul de mustar, busuiocul tocat, mugurii de pin, bucatele de gorgonzola si amestecati. Si gata salata. Pofta buna 🙂
Noi am servit salata cu bucata noastra preferata de carne, mai exact piept de rata. Aici gasiti reteta cu modul de preparare al pieptului de rata (click pe link)