Ce este whoopie pie? Doua fursecuri lipite intre ele cu crema, astfel devenind o prajiturica 🙂
Sunt mai bune a doua zi, dupa ce se inmoaie putin. Se pot pregati in orice culoare, sau lasate simple. Vor fi la fel de delicioase.
Asadar sa strigam impreuna…….Whoopieeeeee!
Ingrediente Whoopie Pie:
90 g unt
150g zahar
1 lingura zahar vanilat
1/2 lingurita sare
3 oua
150g faina
2 lingurite praf de copt
150g fulgi de cocos
Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Se bat ouale, sarea, zaharul tos si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Cu robotul pornit pe viteza medie se toarna in fir subtire untul topit.
Se amesteca faina, praful de copt, fulgii de cocos si se adauga treptat in compozitie, cu robotul pornit pe cea mai mica viteza.
Am impartit aluatul in doua si am adaugat colorant rosu.
Pe o coala A4 se deseneaza inimi la 3 cm departare, pe urma se aseaza in tava.
Peste coala se pune hartia de copt (udata bine si stoarsa de apa).
Se pune compozitia intr-un pos cu varf rotund de 1cm si se formeaza inimi.
Â
Se scoate coala si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 12 minute.
Rezulta 30 de whoope pies/15 perechi.
Crema:
250g mascarpone
1/2 pastaie de vanilie
2 linguri Baileys/Carolans
1-2 linguri zahar
Se mixeaza toate ingredientele folosind un mixer.
Se iau 2 fursecuri si se lipesc intre ele cu crema.