Nu as fi crezut ca pot fi atat de delicioase 🙂 Am ramas cu mult orez pregatit cu unt si sare+ierburi de la o alta masa si cum nu il mai manca nimeni, l-am transformat rapid in aceste chiftelute foarte gustoase. Astazi a fost cina noastra, langa un sos delicios de ardei.
Ingrediente:
3 cani orez fiert (orezul meu era gata pregatit ca si garnitura cu unt, sare si ierburi)
1 ceapa rosie tocata marunt
1 ardei rosu tocat marunt
1/2 lgt pudra de curry (optional)
1 lgt boia dulce
1/4 lgt piper
1 lg ulei de masline
1/2 cana branza provolone piccante (sau orice alt cascaval)
Friptura de pui uitata prin frigider, tocata marunt (se poate si fara)
Sare
Optional seminte de susan
Preparare: Toate ingredientele (fara susan) se adauga intr-un bol si se amesteca bine. Gustati compozitia si la nevoie mai adaugati sare. Deoarece orezul folosit de mine era deja condimentat si branza destul de aromata si sarata, nu am adaugat deloc sare in plus. Strangeti compozitia intre degete si daca isi pastreaza forma si se lipeste o lasati asa, daca nu isi pastreaza forma mai adaugati niste ulei de masline si amestecati din nou.
Cu mainile ft putin unse cu ulei formati chiftelele din 1 lingura de compozitie si tavaliti cateva prin seminte de susan. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se pulverizeaza cu putin ulei.
Chiftelutele se coc in cuptorul preincalzit la 250C (caldura sus-jos)pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc usor. Ale mele nu si-au pastrat forma si s-au aplatizat, dar asta nu le-a facut mai putin delicioase 😛
Pentru sos am folosit 200g smantana fermentata 32%, 4-5 catei de usturoi transformati in pasta, 1 lingura pasta de ardei.
Pofta buna 🙂