Tort rapid de ciocolata cu blat dacquoise cu nuca


Print Friendly, PDF & Email

 

dsc_7325

dsc_7309

dsc_7329

 

Ingrediente pt 5 portii:

Blat dacquoise :

50g nuci macinate

20g pudra de cacao neagra

80g faina

1/4 lgt sare

150g albus de ou (4 albusuri de la oua marimea L)

1 lgt zeama de lamaie

100g zahar tos

Crema:

500g mascarpone

1 lgt extract de vanilie (optional)

3 linguri crema de ciocolata amara (sau nutella)

1 mingura miere (optional)

 

Preparare: Blatul se prepara extrem de simplu. Se amesteca nuca macinata cu pudra de cacao, faina si sarea. Albusurile se bat spuma impreuna cu zeama de lamaie si zaharul tos, dupa care se adauga toata compozitia de nuca si se omogenizeaza cu o spatula cu miscari lente. Eu  am impartit compozitia in 2 forme cu inel de 19cm diametru si m-am ales cu 2 blaturi de aprox 2cm inaltime. Daca doriti folositi o singura forma si la final taiati blatul in 2 parti egale.

Blatul se coace in cuptorul preincalzit la 170C (caldura sus-jos+ventilatie) timp de 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasati 5 minute sa se racoreasca in forma dupa care desfaceti inelul si mutati pe un gratar sa se raceasca complet.

dsc_7283  dsc_7284

Crema: Branza mascarpone se mixeaza pt cateva secunde impreuna cu extractul de vanilie si mierea, se adauga crema de ciocolata amara si mixati din nou pentru cateva secunde pana se incorporeaza complet crema de ciocolata.

dsc_7293  dsc_7297

Va recomand sa paziti crema <3

dsc_7303

Crema de ciocolata folosita de mine era destul de amara asadar am hotarat sa adaug si putina miere.

dsc_7292  dsc_7295

Daca folositi nutella renuntati la miere. Mutati crema intr-un pos cu varf rotund si decorati dupa bunul plac. Optional puteti adauga putina dulceata peste crema. Mutati in frigider pentru 1-2 ore.

dsc_7304

Pofta buna 🙂

dsc_7323

dsc_7331  dsc_7335

 

 

 

 

 

Sursa blat.

Comments

comments