Ingrediente 2 portii:
250g spaghete integrale (sau orice tip de paste preferati)
250g creveti cruzi decorticati, king prawns am folosit (proaspeti sau congelati)
40 ml/aprox 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa (1 lamaie mica)
1 lgt coaja rasa de lamaie (lamaie netratata)
Un cub generos de unt (in jur de 20-30g)
6-7 catei de usturoi feliati
1 lingura ulei de masline
Sare, piper
Preparare: Puneti apa+sare la fiert intr-o oala incapatoare. Pana da apa in clocot curatati si feliati usturoiul. Crevetii se sterg cu prosoape de hartie iar daca folositi creveti congelati se dezgheata in avans si se sterg bine de apa lasata. Lamaia netratata se curata de coaja cu o razatoare si se stoarce zeama.
Cand a dat apa in clocot se adauga pastele si se fierb al dente. Pana fierb pastele pregatim rapid crevetii si sosul.
Untul, uleiul de masline si usturoiul se adauga in tigaie si se lasa pe foc mic amestecand mereu cateva secunde. Se adauga crevetii in tigaie si se prajesc cate 3 minute pe ambele parti. Nu le prajiti mai mult deoarece riscati sa se intareasca crevetii. Miscati tigaia sa evitati arderea usturoiului.
Adaugati 2 linguri zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si amestecati. Intre timp au fiert si pastele asadar le scurgeti rapid de apa intr-o strecuratoare (fara sa le clatiti cu apa) si le aruncati in tigaie peste creveti. Condimentati cu sare, piper, amestecati bine si gustati. Daca simtiti nevoie adaugati si ultima lingura de zeama de lamaie. Pt mine a fost perfect cu 3 linguri de lamaie, avea un gust usor acrisor. 🙂
Serviti imediat. Pofta buna.