Prajitura cu gris si mere


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8255

Ingrediente:

500ml lapte

120g gris

2 batoane de scortisoara

4 oua

4 mere dulci

Extract de vanilie

1/2 lgt pudra de scortisoara

1 pumn mare de stafide

 

Preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu batoanele de scortisoara. Chiar inainte sa fiarba compozitia se adauga grisul in ploaie si se gateste timp de 3-4 minute amestecand constant cu un tel.

DSC_8236  DSC_8237

Se lasa sa se racoreasca dupa care se incorporeaza galbenusurile si merele rase cu ajutorul unui mixer de mana pe urma se adauga si stafidele. Eu zic ca se pot folosi si 2-3 banane in locul merelor. Gustati compozitia si daca nu vi se pare suficient de dulce adaugati 2 linguri de zahar brut. Merele mele au fost foarte dulci asadar nu a fost nevoie sa adaug zahar. Lasati sa se raceasca complet.

DSC_8238  DSC_8239

DSC_8240  DSC_8242

Albusurile se bat spuma dupa care se incorporeaza cu grija in compozitia cu gris. Turnati aluatul intr-o tava (23×23) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca complet dupa care serviti. Puteti presara deasupra zahar pudra sau scortisoara.

DSC_8243  DSC_8244

DSC_8245  DSC_8247

Pofta buna 🙂

DSC_8254

 

 

 

Comments

comments