Ingrediente:
500ml lapte
120g gris
2 batoane de scortisoara
4 oua
4 mere dulci
Extract de vanilie
1/2 lgt pudra de scortisoara
1 pumn mare de stafide
Preparare: Laptele se pune la fiert impreuna cu batoanele de scortisoara. Chiar inainte sa fiarba compozitia se adauga grisul in ploaie si se gateste timp de 3-4 minute amestecand constant cu un tel.
Se lasa sa se racoreasca dupa care se incorporeaza galbenusurile si merele rase cu ajutorul unui mixer de mana pe urma se adauga si stafidele. Eu zic ca se pot folosi si 2-3 banane in locul merelor. Gustati compozitia si daca nu vi se pare suficient de dulce adaugati 2 linguri de zahar brut. Merele mele au fost foarte dulci asadar nu a fost nevoie sa adaug zahar. Lasati sa se raceasca complet.
Albusurile se bat spuma dupa care se incorporeaza cu grija in compozitia cu gris. Turnati aluatul intr-o tava (23×23) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 175C pentru 20-25 de minute. Lasati sa se raceasca complet dupa care serviti. Puteti presara deasupra zahar pudra sau scortisoara.
Pofta buna 🙂