Cea mai buna reteta de brownie/negresa, cleioasa si cu gust intens de ciocolata. Nu exista ceva mai bun 🙂
Ingrediente tava 17×22:
115g unt
2 oua
1 lgt extract de vanilie
70g faina
200g zahar
1/4 lgt sare
1/4 lgt praf de copt
40g pudra de cacao (cat mai neagra)
2-3 linguri de unt de arahide
2 banane
Zeama de lamaie
Preparare: Cuptorul se preincalzeste la 180C, caldura sus-jos. Untul se topeste si se lasa la racorit. Ouale si extractul de vanilie se amesteca bine cu un tel. Faina, pudra de cacao, sarea, praful de copt se cern impreuna si se amesteca cu zaharul dupa care se adauga peste ouale batute si se amesteca bine cu telul. La final se incorporeaza untul topit. Rezulta o compozitie destul de lichida care se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Untul de arahide se pune in cuptorul cu microunde pentru cateva secunde dupa care se toarna peste compozitia din tava. Bananele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie si se aseaza in tava peste untul de arahide.
Tava se muta in cuptorul preincalzit si se coace timp de 25 de minute. Testati cu o scobitoare. Daca raman cateva firimituri de aluat pe scobitoare este numai buna, daca raman urme de coca cruda mai coaceti 3 minute si testati din nou. Lasati sa se raceasca complet dupa care portionati si serviti. Prajitura trebuie sa ramana umeda si usor cleioasa, asta inseamna o negresa/brownie perfecta 🙂
Pofta buna 🙂