O ciorba pe care mereu o mancam cu mare pofta in copilarie si…….mereu dar mereu pescuiam toata omleta din oala si ajungea in farfuria mea. Aveam o salata mare si frumoasa in frigider asadar am sunat-o pe mama sa aflu secretul unei ciorbe delicioase si voilla rezultatul 🙂
Ingrediente 3L ciorba:
1 salata mare verde
2 buc carnati afumati
2 morcovi
1 telina mica
1 patrunjel mic
1 ceapa
1 capatana de usturoi
3 linguri orez
Sare, piper
400g iaurt 10% (se poate folosi si smantana)
Optional zeama de lamaie, otet, tarhon in otet pt acrit
Pt omleta:
4 oua
Sare, piper, boia
Preparare: Morcovii, ceapa, telina si patrunjelul se rad pe razatoare. Usturoiul se piseaza si carnatii se taie in doua dupa care se taie felii. Iaurtul se amesteca cu pasta de usturoi, sare, piper. Salata verde se spala foarte bine si se taie fidelute.
Carnatii se soteaza timp de 4-5 minute pana se topeste grasimea in oala dupa care se adauga legumele rase si se mai soteaza timp de 5-10 minute pana se inmoaie legumele. Doar la nevoie adaugati ulei. Turnati 2 L de apa rece si puneti capacul. Lasati la fiert pe foc mic timp de 20 de minute din momentul in care da in clocot. La jumatatea timpului (dupa 10 minute de clocotit) adaugati orezul.
In timp ce fierbe ciorba pregatiti omleta. Dupa ce se raceste taiati-o cubulete.
Dupa cele 20 de minute de clocotit se adauga salata verde, omleta, se amesteca si se stinge focul. Se lasa la odihnit sub capac timp de 15-20 de minute.
La final se adauga amestecul de iaurt si usturoi. Peste iaurt se adauga incet cate 4-5 polonice de supa si se amesteca dupa care se toarna in fir subtire in oala de ciorba si se omogenizeaza. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie/otet.
Ciorba de salata verde se serveste calda sau rece.
Pofta buna 🙂