Ciorba de salata verde cu afumatura


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_8369

O ciorba pe care mereu o mancam cu mare pofta in copilarie si…….mereu dar mereu pescuiam toata omleta din oala si ajungea in farfuria mea. Aveam o salata mare si frumoasa in frigider asadar am sunat-o pe mama sa aflu secretul unei ciorbe delicioase si voilla rezultatul 🙂

 

Ingrediente 3L ciorba:

1 salata mare verde

2 buc carnati afumati

2 morcovi

1 telina mica

1 patrunjel mic

1 ceapa

1 capatana de usturoi

3 linguri orez

Sare, piper

400g iaurt 10% (se poate folosi si smantana)

Optional zeama de lamaie, otet, tarhon in otet pt acrit

Pt omleta:

4 oua

Sare, piper, boia

 

Preparare: Morcovii, ceapa, telina si patrunjelul se rad pe razatoare. Usturoiul se piseaza si carnatii se taie in doua dupa care se taie felii. Iaurtul se amesteca cu pasta de usturoi, sare, piper. Salata verde se spala foarte bine si se taie fidelute.

DSC_8343 DSC_8344 DSC_8347

Carnatii se soteaza timp de 4-5 minute pana se topeste grasimea in oala dupa care se adauga legumele rase si se mai soteaza timp de 5-10 minute pana se inmoaie legumele. Doar la nevoie adaugati ulei. Turnati 2 L de apa rece si puneti capacul. Lasati la fiert pe foc mic timp de 20 de minute din momentul in care da in clocot. La jumatatea timpului (dupa 10 minute de clocotit) adaugati orezul.

DSC_8346  DSC_8350

In timp ce fierbe ciorba pregatiti omleta. Dupa ce se raceste taiati-o cubulete.

DSC_8351  DSC_8352

Dupa cele 20 de minute de clocotit se adauga salata verde, omleta, se amesteca si se stinge focul. Se lasa la odihnit sub capac timp de 15-20 de minute.

DSC_8353  DSC_8356

La final se adauga amestecul de iaurt si usturoi. Peste iaurt se adauga incet cate 4-5 polonice de supa si se amesteca dupa care se toarna in fir subtire in oala de ciorba si se omogenizeaza. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie/otet.

DSC_8357  DSC_8358

Ciorba de salata verde se serveste calda sau rece.

Pofta buna 🙂

DSC_8368

 

 

 

 

Comments

comments