Cui nu ii place casul pane? O mancare gustoasa, simpla, indragita si de pitici.
Cartofii se taie in 2 sau 4 (depinde de marimea lor), se stropesc cu ulei, putina sare de mare , piper si se coc la 250 grade pt 30 de minute sau pana sunt moi.
Se scot din cuptor, se zdrobesc cu lama unui cutit lat si se aseaza inapoi in tava.
Intr-un mojar se piseaza 5-6 catei de usturoi, ulei de masline, sare de mare, boabe de piper rosu, rozmarin, oregano, cimbru.
Cu acest amestec se ung cartofii deasupra, apoi se coc din nou la 250 grade pt 20 de minute pana se rumenesc.
Cas pane:
Casul se taie felii de 1cm, se tavalesc prin faina-ou batut condimentat-pesmet-ou batut-pesmet.
Se tavalesc cu mare atentie incat casul sa fie bine sigilat. Se aseaza in tava, se pulverizeaza cu ulei pe ambele parti si se coc la 250 grade pt 10-12 minute.