Nimic nu se compara cu un hamburger pregatit in casa. Va promit ca e mai gustos decat cel cumparat din magazine sau fast food. Chiflele sunt pregatite cu ierburi aromatice, foarte aromate…..de vis 🙂 Binenteles cartofii sunt de nelipsit.
Ingrediente:
Pentru chiftele:
500g carne tocata de vita
1 ou
1 capatana de usturoi tocat marunt
1 lingura ulei de masline
patrunjel verde
sare de mare
piper
boia
Carnea tocata si restul ingredientelor se omogenizeaza bine. Se formeaza chiftele plate de 1 cm grosime si se pregatesc in tigaia grill.
Cartofi:
Se taie cartofii, se condimenteaza cu ulei de masline, sare de mare, piper, boia, usturoi granule. Se coc la 250 grade pt 15 minute, pe urma se porneste functia Grill la capacitate maxima si se mai lasa in jur de 10 minute la rumenit.
Sosul de rosii:
200ml piure de rosii (rosii conservate, date prin blender), usturoi tocat marunt, 1lingurita de zahar, 1 lingurita de oregano, 1 lingurita busuioc. Am pus toate ingredientele pe foc mediu, cu capacul pus, pt 10-15 minute pana s-a ingrosat.
Asamblare:
Chiflele se taie in doua, iar intre ele se pune o chiftea,sos de rosii, felii de telemea/cas, castraveti murati, salata verde.