Cea mai gustoasa pasta de peste pe care am pregatit-o pana acum. Este pentru prima oara cand nu folosesc ton in ulei, nu stiu de ce eram fixata sa o pregatesc doar cu ton. Zilele trecute ne faceam cumparaturile si am decis ca vreau pasta de peste. Macroul era singurul peste care era in ulei, restul conservelor de peste fie erau in sos de rosii fie in sos de mustar. Si ce bine am facut ca am cumparat macroul in ulei de rapita deoarece a iesit o pasta nemaipomenita, pufoasa si cremoasa.
Ingrediente:
2 conserve de peste (am folosit file de macrou in ulei de rapita aromatizata)
100g unt
2 cepe rosii tocate marunt
Sare, piper
Preparare: O conserva se scurge de ulei si cealalta se lasa ca atare dupa care se rastoarna intr-un blender cu lamele atasate si se mixeaza 1 minut pana se transforma in pasta. Se adauga untul taiat cubulete si se mai mixeaza timp de 1-2 minute pana se incorporeaza complet untul si rezulta o pasta foarte fina si omogena. Se adauga ceapa tocata marunt si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Momentan pasta va fi moale dar dupa 1-2 ore in frigider se va intari.
Pofta buna 🙂