Blood orange curd


Print Friendly, PDF & Email

 

 DSC_9917

DSC_9910

Ingrediente:

1 ou + 3 galbenusuri
100g zahar tos
80g unt rece
100ml zeama de portocale rosii (2 portocale)
DSC_9907
Preparare:  Cu ajutorul unui tel amestecati bine oul intreg, galbenusurile si zaharul pana rezulta o crema fina. Folositi oala in care veti fierbe crema.
Transferati oala pe foc mic, adaugati untul, zeama de portocale si amestecati constant. Este foarte important sa fie focul mic si sa amestecati fara oprire. Daca este focul dat prea tare riscati sa se gateasca ouale si sa se transforme in omleta.
~ Se poate pregati si pe baie de aburi (baine marie) dar atunci operatiunea poate dura intre 30-45 de minute.
Va dura cel mult 10 minute pana crema se va ingrosa. Dupa ce crema este gata lipiti folie alimentara direct pe crema si lasati sa se racoreasca dupa care mutati in frigider pana se raceste complet, de preferat peste noapte. Rezulta aprox. 350 g de crema fina si aromata de portocale rosii.
Rezista in frigider pana la 2 saptamani daca este tinuta intr-un borcan inchis ermetic.
Se poate folosi ca si topping pentru prajituri, cheesecake, cupcakes sau mancata cu lingura direct din vas 🙂
DSC_9926

Comments

comments