Spaghete cu dovlecei


Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ingrediente 2 portii:

250g spaghete

2 galbenusuri

2 dovlecei mici

3 linguri smantana grasa (de 35% folosesc eu)

50g parmezan

1 capatana de usturoi

Sare, piper

3 linguri apa in care au fiert pastele

1 Chilli-optional

 

Preparare: Este foarte important sa fie toate ingredientele pregatite pana fierb pastele. Asadar puneti apa cu sare la fiert pt paste si pana incepe sa fiarba apa pregatiti restul. Dovleceii se felieaza cu mandolina, se rade parmezanul, se felieaza usturoiul si chilli. Galbenusurile se amesteca cu smantana, sare, piper si parmezanul ras iar cand vine momentul adaugati cele 3 linguri de apa fiarta de pe paste.

Adaugati pastele in apa care clocoteste si fierbeti al dente. Dupa ce ati adaugat pastele in apa puneti o tigaie pe foc mic cu putin ulei de masline si sotati usturoiul pentru 2-3 minute. Adaugati fasiile de dovlecei si continuati sa sotati pt alte 2-3 minute pana se inmoaie usor dovleceii. Nu este nevoie sa amestecati prea des deoarece riscati sa se rupa fasiile de dovlecei.

Intre timp au fiert si pastele al dente asadar le strecurati (NU UITATI sa retineti 3 linguri de apa pe care o adaugati peste amestecul de galbenusuri) si le adaugati imediat in tigaie peste dovlecei si amestecati de 2-3x. Turnati amestecul de galbenusuri in tigaie, amestecati rapid si mai lasati pe foc 1 minut timp in care amestecati bine sa se acopere toate pastele cu sos. Este foarte important ca focul sa fie mic si sa nu lasati prea mult tigaia pe foc dupa ce ati adaugat sosul de galbenusuri deoarece galbenusurile se vor coagula si va alegeti cu niste spaghete cu papară.

Gustati de sare, piper si serviti imediat.

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments