Pate de ficat de pui varianta bebeluseasca.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

300g ficatei de pui

5 catei de usturoi

4 frunze de salvie

1 foaie de dafin

1 lgt boabe de piper

1 ceapa alba

1 lgt boia

1/4 lgt nucsoara

50-60g unt 82%

Preparare: Ceapa se feliaza, se adauga intr-o oala impreuna cu 50ml apa si se soteaza pana se inmoaie ceapa si devine sticloasa. Se adauga ficateii , usturoiul feliat si se soteaza impreuna cu ceapa pana isi schimba culoarea. Se adauga 100ml apa, foaia de dafin, frunzele de salvie, boabele de piper si se fierbe in jur de 15 minute pe foc mic.

   

Intreaga compozitie (se scoate doar foaia de dafin) se rastoarna intr-un tocator sau blender impreuna cu boiaua, nucsoara, jumatate din cantitatea de unt si se mixeaza pana se transforma intr-o pasta fina.

 

Pate-ul se muta intr-un borcan de sticla si se toarna deasupra restul de unt ramas, topit. Se muta in frigider 1-2 ore pana se raceste complet. Sau puteti turna pate-ul in 2-3 recipiente mai mici, dar neaparat sa turnati peste fiecare unt topit. Untul topit sigileaza pate-ul si astfel rezista mai multe zile. O data inceput borcanul va recomand sa il consumati in 3-4 zile cel mult.

 

Pofta buna 🙂

 

 

Comments

comments