Ingrediente:
1 avocado bine copt
20ml ulei de masline extravirgin
1 lg (15ml) zeama de lamaie
1 ceapa mica alba tocata marunt
Optional rosii taiate cubulete (doar pulpa, fara partea gelatinoasa cu seminte)
Optional ardei iute tocat foarte marunt (de data asta am pregatit fara)
Zdrobiti avocado cu furculita, adaugati restul ingredientelor si amestecati. Optional adaugati sare. Eu am ales sa nu pun sare in guacamole deoarece a mancat si cea mica de 9 luni impreuna cu mine. Noi doua am servit guacamole intins peste paine prajita si frecata cu un catel de usturoi.
Varianta mixata in blender si cubulete de rosii.
*Un mic pont: Daca va ramane guacamole asezati peste o ceapa alba taiata in 2 si puneti bolul intr-o punga bine sigilata. Astfel nu se va oxida deasupra. In poza este guacamole dupa ce a stat peste noapte in frigider.
Pofta buna 🙂