Omleta cu spanac.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente:

3 oua

O mana buna de spanac proaspat ( se poate folosi si spanac congelat si lasat la dezghetat)

2 catei de usturoi, transformati in pasta

1 lingura mascarpone ( sau smantana ft grasa, iaurt)

Piper

Boia

1/2 lgt ierburi de provence

Preparare: In priml rand am blanșat spanacul. Am pus la fiert apa intr-o cratita mai mica si in momentul in care a inceput sa clocoteasca apa am adaugat spanacul si l-am lasat la fiert pt 1 minut dupa care l-am scos cu spumiera si mutat intr-o alta farfurie plina cu apa foarte rece.

 

Am adaugat restul ingredientelor in vasul blenderului impreuna cu spanacul bine stors in pumn si am mixat. Se poate adauga totul intr-o farfurie si amestecat cu furculita.

 

Am incins o tigaie antiaderenta fara sa mai adaug ulei si am prajit omleta la foc mic pana s-a inchegat dupa care l-am intors si am continuat sa o prajesc pana s-a gatit. Nu e problema daca se rupe bucatele in timp ce o intoarceti, oricum va ajunge sub forma de soldatei.

 

Eu si fetita am servit omleta cu iaurt de bivolita 🙂

Pofta buna.

9 luni 🙂

 

 

Comments

comments