Ingrediente 2 portii adulti:
Pt gnocchi:
4 cartofi fierti in coaja ( 350g au ramas dupa ce i-am fiert si curatat de coaja)
1 ou batut
150g faina (aprox)
Piper
Sos pesto:
Un pumn mare si generos de frunze de busuioc
2-3 catei de usturoi
1 lg seminte de pin
40-50ml ulei de masline extravirgin
Parmezan (optional)
Sare (optional)
*Deoarece a mancat si cea mica (7++ luni pe atunci) nu am adaugat sare sau parmezan deloc in preparat. Sare pt ca e contraindicat celor mici sub 1 an si parmezan deoarece este din lapte crud si contine multa sare. Ne-am pus fiecare sare si parmezan ras in farfurie 🙂
Preparare gnocchi: Am fiert cartofii in coaja dupa care i-am curatat si i-am pasat cu presa pt zdrobit cartofi (nu va recomand blenderul ca ies cleiosi). Daca nu aveti o presa zdrobiti cu furculita. Am adaugat oul batut, intreaga cantitate de faina, piper si am amestecat totul cu ajutorul robotului cu carligul atasat timp de cateva secunde. Optional se poate adauga sare dupa gust. Se poate amesteca cu cu o furculita. La final trebuie sa aveti un aluat moale dar compact. In caz ca e prea moale si lipicios aluatul mai adaugati 1-2 linguri de faina dar nu mai mult. Am rasturnat coca pe o suprafata pudrata cu faina, am acoperit-o cu un prosop curat si am uitat de ea 10 minute timp in care am pregatit sosul pesto.
Preparare sos pesto: Am adaugat toate ingredientele pt sos in blender si am mixat pana am avut un sos fin. Gustati si daca vi se pare prea gros mai adaugati ulei de masline. Puneti deoparte.
Modelare gnocchi: Am impartit aluatul in 4 si am format un snur de 1 deget grosime dupa care am taiat bucati de aprox. 2 cm.
Daca doriti ca gnocchi sa arate ca un gnocchi adevarat apelati la o furculita. Intoarceti furculita si asezati cate o bucata de aluat pe partea de sus. Apasati usor cu degetul in centru si trageti in jos. Voilla, gnocchi 🙂
Am presarat faina deasupra si am amestecat sa se acopere fiecare bucata cu faina, sa nu se lipeasca intre ei.
Am pus apa la fiert intr-o oala mare si in momentul in care a dat in clocot am adaugat gnocchi in 3 ture. Dupa ce s-au ridicat la suprafata i-am mai lasat la fiert cateva secunde dupa care i-am scos cu o spumiera si pusi intr-un vas mai mare. Dupa ce au fost gata am turnat sosul peste gnocchi si am amestecat.
Pofta buna 🙂
Haplea 7++