Tort cu mere si „crema de zahar ars” pt copii, fara zahar.


Print Friendly, PDF & Email

 

Nici nu stiu daca e corecta denumirea de tort cu mere si crema de zahar ars pentru ca nu contine deloc zahar 😛 Dar cum mi-am dorit sa reproduc reteta incat sa fie potrivita si pt cei mici dar fara sa folosesc zahar am zis ca il voi boteza la fel. Pe cuvantul meu ca iese foarte gustos tortul, chiar daca nu are zahar deloc. Dar neaparat folositi banane foarte coapte si dulci.

Ingrediente forma 19 cm:

2 mere mari

1 lgt scortisoara

O bucatica unt

4 oua L

500ml lapte

1 banana mare bine coapta si dulce

Pt pandispan:

2 oua L

1 lgt zeama de lamaie

2 lg faina

1 lgt pudra de carob

1 lg nuca de cocos

Preparare: Cuptorul l-am preincalzit la 180C si am pornit ventilatia.

Am curatat merele de coaja, cotor si le-am taiat cubulete dupa care le-am adaugat intr-o tigaie impreuna cu bucatica de unt, 1/2 lgt scortisoara si 50ml apa. Am gatit merele pe foc mic in jur de 7-8 minute pana s-a evaporat lichidul din tigaie si s-au inmuiat merele. Amestecati cu grija sa nu se zdrobeasca. Am pus deoparte sa se raceasca.

 

Banana impreuna cu laptele si 1/2 lgt scortisoara le-am asezat in vasul blenderului si am mixat totul pana s-a maruntit complet banana. Se poate folosi si blenderul vertical sau daca nu aveti atunci folositi o sita fina prin care treceti banana si amestecati pe urma cu laptele.

Am mixat ouale (cele 4 buc) cu robotul pe viteza maxima pana si-a triplat volumul, pe urma am scazut viteza si am adaugat in fir subtire amestecul de lapte si banane.

Am tapetat o forma din sticla cu unt si am aranjat merele dupa care am turnat amestecul de lapte. Am mutat vasul in cuptorul preincalzit si am lasat la copt pt 30 de minute pe ventilatie.

 

Cu putin timp inainte sa expire timpul am pregatit pandispanul. Albusurile le-am mixat cu zeama de lamaie pana s-a format o spuma tare dupa care am adaugat si galbenusurile si am mai mixat pt cateva secunde. Faina cernuta impreuna cu pudra de carob se adauga peste spuma de albusuri impreuna cu nuca de cocos si se incorporeaza cu o spatula. Amestecati incet sa nu se lase spuma.

 

Dupa ce au expirat cele 30 de minute de coacere am scos crema din cuptor, am turnat deasupra pandispanul si am nivelat. Crema o sa fie inca moale, asa si trebuie. Iar in privinta pandispanului nu va faceti griji, nu se va scufunda in crema 🙂

Se coace in continuare pt alte 30 de minute dupa care se scoate din cuptor si se lasa pe blat sa se racoreasca. Asadar tortul sta la copt 30 de minute doar crema si inca 30 de minute crema impreuna cu pandispanul, in total 60 de minute. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei se muta in frigider peste noapte sau macar pt cateva ore. Cand vine momentul servirii asezati un platou deasupra formei si rasturnati cu o miscare rapida.

Pofta buna 🙂

 

 

 

 

 

Comments

comments