Piept de rata cu garnitura de couscous si stafide


Print Friendly, PDF & Email

5

 

Trebuie sa recunosc ca este cea mai gustoasa bucata de carne pe care am pregatit-o si mancat-o vreodata. Pielea este crocanta iar carnea se topeste in gura.

Metoda de preparare a pieptului ii apartine lui Gordon Ramsay.

 

Pieptul de rata se scoate din timp din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se tamponeaza cu un servetel de bucatarie. Se condimenteaza cu sare de mare grunjoasa si piper proaspat rasnit (eu prefer piper rosu+verde), apoi se lasa 10 minute in farfurie.

1

Pieptul se aseaza cu pielea in jos in tigaia rece (nu se adauga ulei), apoi se transfera pe foc mediu si se prajeste pana capata o crusta aurie si crocanta.

2

Se intoarce pe partea cealalta si se prajeste pt 10-15 secunde.

3

Imediat se tranfera pieptul (cu pielea in jos) in cuptorul incins la 200 grade si se coace pt 6 minute.

Daca tigaia nu are maner din plastic se pune cu totul in cuptor.

Daca are maner din plastic (cum am avut si eu), se incinge cuptorul cu o tava in el, apoi se tranfera pieptul si toata grasimea in tava fierbinte.

Se lasa 5 minute sa se odihneasca, pe urma se taie.

4

 

Garnitura:

1 cana couscous

1 cana apa fierbinte + putin unt

100g stafide inmuiate in apa fierbinte pt 5 minute

sare de mare, piper

 

Peste couscous se toarna apa fierbinte cu untul si se lasa pt 5 minute acoperit.

kjhnlo

Couscousul se arunca in tigaie  impreuna cu putin ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper ,stafidele si se incalzeste.

Comments

comments