Ingrediente 4 portii:
1kg pulpa de porc
Pt marinata:
2 capatani de usturoi tocat grosier
1 ceapa feliata
2 crengute de rozmarin
3 fire de cimbru
Frunze de salvie
Piper
50 ml ulei de masline extravirgin
Garnitura: morcovi, conopida, broccoli
Pt spuma de usturoi: 50ml lapte, 100ml ulei (am folosit de floarea soarelui presat la rece), 4 catei de usturoi, 1 lgt de otet (am folosit otet de orez).
Preparare: Bucata de pulpa se maseaza cu uleiul de masline, se condimenteaza cu piper si se muta intr-o punga zip-lock impreuna cu restul ingredientelor pt marinata si se lasa in frigider pentru 24 de ore. Eu am abandonat pulpa in frigider pt 2 zile 🙂
Intreg continutul din punga se rastoarna intr-o tava incapatoare impreuna cu 5-6 morcovi intregi si 500ml apa dupa care se acopera tava cu folie de aluminiu. Eu am un set format din 2 tavi care se suprapun. Se coace in cuptorul preincalzit la 160C pentru 2 ore dupa care se elimina folia si se coace pentru inca 2 ore sau pana cand carnea devine foarte frageda. Completati cu apa la nevoie. Inainte de servire eliminati usturoiul si ceapa rumenite de deasupra.
Separat am pregatit conopida si broccoli la abur dupa care am turnat deasupra lor unt topit si piper.
Pt spuma de usturoi am pus toate ingredientele intr-un vas inalt si am mixat cu blenderul vertical pentru cateva secunde. Rezulta un sos foarte pufos si fin 🙂
Totul a fost pregatit fara sare deoarece a mancat si cea mica de 11 luni, asadar adaugati sare la nevoie peste carne, legume sau spuma de usturoi.
Pofta buna.