Pentru piure avem nevoie de:
500g mazare congelata sau proaspata
unt
sare de mare
piper
Am pus la fiert apa cu sare. Cand a dat in clocot am adaugat mazarea si am lasat la fiert pt 2-3 minute.
Am pus mazarea fiarta in robot cu lamele atasate + unt + sare de mare + piper si am transformat totul in piure. Daca doriti o consistenta mai moale, puteti adauga lapte caldut.
Mai avem nevoie de:
2 pulpe de curcan dezosate
sare de mare, boia, piper proaspat rasnit
Glazura:
50ml ulei de porumb
1 lingura ketchup dulce
1 lingura ketchup picant
1 lingura miere
1 lingura sos de soia
1 lingura Barbeque sos
sare de mare, piper proaspat rasnit, boia
Se amesteca toate ingredientele pt glazura.
Pulpele de curcan se condimenteaza si se prajesc in putin ulei de porumb, la foc iute, pana se rumenesc.
Se transfera in tava si se coc la 160 grade pt 15 minute.
Se scoate tava, se ung pulpele cu glazura, se intorc, se ung cu glazura si se mai coc pt 15 minute.
Iar se scot, iar se ung cu glazura deasupra, se intorc, se ung din nou cu glazura si se mai coc 15 minute.
Am servit cu piureul de mazare si sosul strans in tava.