Waffles, reteta de baza.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 18 buc mici:
200g faina
2 oua
200ml sana/iaurt
50 ml unt topit/ulei
1/2 lgt bicarbonat de sodiu

Preparare: Cu un tel omogenizati cele 2 oua, sana si untul topit. Adaugati bicarbonatul, faina si amestecati pana obtineti un aluat fin.
Incingeti aparatul de waffles, adaugati cate o lingura din aluat si coaceti conform instructiunilor din manualul de utilizare.

       

Acesta fiind reteta de baza puteti adauga tot felul de ingrediente ca sa obtineti niste waffles si mai gustosi. Pentru varianta sarata puteti adauga de ex. ceapa verde tocata, patrunjel verde, branza rasa, porumb fiert, bucatele de carne ramasa de la o friptura, spanac tocat + condimente: piper, boia, curry sau ce mai doriti.
Sau scortisoara, vanilie, mar ras, si ce va mai place.
Cantitati exacte nu as putea sa va scriu, ideal ar fi sa nu puneti foarte multe ingrediente extra.

2 variante pregatite de mine:

1. Un fir de ceapa verde, felii subtiri de emmentaler, boia, piper.

   
2. Un fir de ceapa verde, un pumn generos de spanac crud tocat, boia, piper, branza de vaci zdrobita cu furculita.

 

Pofta buna 🙂

Comments

comments