Pesto rosso (sos pesto rosu).


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 2 portii:

2 buc ardei capia copti si curatati (eu am folosit ardei copti din congelator)

100ml pasta de rosii (sau rosii uscate- in ulei daca aveti)

4-5 catei de usturoi

10 frunze de busuioc  (am folosit busuioc rosu)

20g parmezan (pt copii sub 1 an omiteti)

1 lg seminte de pin (nu am avut asadar am folosit 4 nuci caju, 3 alune de padure si niste fulgi de migdale)

20-30ml ulei de masline extravirgin

 

Preparare: Toate ingredientele se pun intr-un tocator micut cu lamele atasate si se mixeaza pana se transforma totul intr-o pasta fina. Atat, sosul este gata si miroase extraordinar de bine!

 

 

Pt noi am amestecat sosul cu pastele fierte in avans care inca erau caldute. Iar pt cea mica am pus pastele impreuna cu sosul pe foc pentru cateva minute pana s-a infierbantat intreaga compozitie si s-a gatit parmezanul.

Poft buna 🙂

Cea mica in 3 perioade diferite. Prima data a mancat din pesto rosu la 7 luni, pe urma la 9 luni si astazi 🙂

   

Comments

comments