Prajitura simpla cu banane, fara zahar.


Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ce faci cand ai mai multe banane prea coapte pe care nu le mananca nimeni? Inventezi o prajitura cu banane simpla si gustoasa, fara zahar ca sa o poata consuma si cei mici 🙂

Prajitura nu contine zahar, asadar este important sa folositi banane bine coapte si parfumate, ele dau gust prajiturii.

Deoarece nuca intreaga prezinta risc de inec pt un copil de 1 an  am ales sa ii dau celei mici din partea fara nuca. Daca totusi doriti sa adaugati si sa serveasca si cei mici din prajitura va recomand sa incorporati nuca rasnita in aluat.

Ingrediente tava 26-28 Ø diametru:

350g banane foarte coapte cu pete negre (am folosit 5 banane mici, cantarite dupa ce le-am curatat de coaja)
2 oua
200g faina
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt condiment pt vin fiert rasnit (se poate folosi scortisoara)
100ml ulei de fl. soarelui sau alt ulei cu gust neutru

Preparare: Cu ajutorul unui tel se bat putin ouale dupa care se adauga bananele pisate cu furculita, uleiul, condimentele si se omogenizeaza.
La final se incorporeaza faina cernuta impreuna cu bicarbonatul.
Aluatul care este unul destul de lichid se toarna intr-o tava  tapetata cu unt (sau ulei) si faina dupa care se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace timp de 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa 10 minute in tava sa se racoreasca dupa care se rastoarna pe un gratar sa se raceasca complet.
Optional se pot adauga bucati de nuca deasupra.

   

Pofta buna 🙂

Comments

comments