Ingrediente pt aprox 1L dupa crema:
4 cartofi medii
500ml stoc de pui (supa strecurata)
100ml smantana pt frisca (daca nu aveti folositi lapte sau o smantana gasa de 30%)
Piper
Optional crutoane si patrunjel verde
Preparare: Cartofii i-am spalat bine, i-am taiat in 2 si pus la copt in cuptorul preincalzit la 200C pana s-au inmuiat. A durat in jur de 4- de minute. Am lasat cartofii sa se raceasca
dupa care i-am curatat de coaja.
Am mutat cartofii curatati intr-o oala si i-am zdrobit cu zdrobitorul de cartofi (puteti apela si la o furculita) dupa care am inceput sa adaug supa fierbinte de pui si sa amestec.
Cu ajutorul unui blender vertical am transformat totul intr-o supa fina dupa care am trecut lichidul printr-o strecuratoare.
Am facut asta ca sa prind bucatile de cartofi care au scapat de lama blenderului.
Am pus supa crema pe foc mic, am adaugat frisca, piper alb dupa gust si am lasat sa dea in clocot.
Daca la final supa crema vi se pare prea groasa mai adaugati frisca pana ajunge la consistenta dorita.
Serviti cu patrunjel verde presarat deasupra si crutoane de paine.
Stocul de pui este pregatit clasic din tacamuri de pui (spate si spinari cu tot cu piele), morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, boabe de piper si foi de dafin, Toate fierte cateva ore si strecurat la final pe care obisnuiesc sa il congelez in pungute ca
sa am pt diferite preparate.
Supa este pregatita fara sare pt cea mica dar noi ne-am adaugat fiecare in farfurie dupa gust.
Pofta buna.