Crochete de peste.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 16 crochete:

400g peste la alegere (am folosit cod)

2 cartofi medii (200-250g dupa ce s-au decojit)

2 lg parmezan ras

1 ceapa tocata fin

2 lg patrunjel verde

1/2 lgt boia

1/2 lgt usturoi granule

1 foaie de dafin

Piper

Zeama de lamaie

Optional Curry Jaipur

Extra pt tavalit: Faina, pesmet amestecat cu boia, 1 ou batut cu putina smantana sau iaurt, piper si usturoi granule

Preparare: Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja impreuna cu foaia de dafin pana intra furculita usor in ei. Pestele se condimenteaza cu piper, boia, curry si se gateste pe abur pentru 15-20 de minute. Sau se poate gati si la cuptor. Eu am asezat sita cu fileurile de peste deasupra oalei in care fierbeau cartofii, astfel s-au gatit la abur.

 

Dupa ce au fiert cartofii se lasa sa se racoreasca dupa care se decojesc si se zdrobesc cu furculita sau zdrobitoarea de cartofi. Peste cartofi se adauga pestele, ceapa tocata, patrunjelul verde, usturoiul granule, piper, parmezan si zeama de lamaie dupa care se amesteca bine cu o furculita sa se omogenizeze toate ingredientele si sa se zdrobeasca pestele. Se gusta si la nevoie se mai adauga condimente dupa gust.

 

Cu mainile unse putin cu ulei se formeaza bastoane dupa care se tavalesc intai prin faina, dupa aceea prin oul batut si la final prin pesmet. Se aseaza in tava si se pulverizeaza/ung cu ulei in strat ft ft subtire.

 

Crochetele de peste se coc in cuptorul preincalzit la 200C/caldura sus-jos si ventilatia oprita pt 25 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.

 

Serviti imediat cu o garnitura si sos la alegere. Noi am optat pt bulgur cu spanac si sos tzatziki.

Pofta buna 🙂

Prapadita la 15 luni savurand crochetele.

Pt garnitura: Am pus la hidratat timp de 10-15 minute intr-un vas acoperit o cana de bulgur cu 1,5 cani apa clocotita + 1 lg vegeta de casa. Am pus niste spanac proaspat in tigaie si am lasat sa se inmoaie dupa care am adaugat usturoi pisat, 1 lingura generoasa de mascarpone, piper si am lasat pe foc in jur de 5 minute dupa care am bagat blenderul vertical de cateva ori in amestec. Am adaugat in tigaie si bulgurul hidratat, 1 cub generos de unt si am mai lasat pe foc amestecand mereu timp de 2-3 minute.

 

 

 

Sosul tzatziki contine 400g iaurt 10%, 1 castravete mare ras pe razatoarea mare si strans bine in pumn, 1 lg ulei de masline extravirgin, 2 catei de usturoi pisat, piper alb, putin marar si cimbru.

 

Comments

comments