Ingrediente:
1 conopida mica
1 cana de mazare inghetata sau proaspata
1 ceapa tocata marunt
Un cub generos de unt
Parmezan ras (doar pt copii de +1 an)
Piper
Preparare: Conopida se desface buchetele, se spala si se marunteste intr-un tocator cu lamele/cutitele in S pana se aseamana cu boabele de orez.
Intr-o tigaie mare se soteaza ceapa in putin ulei +apa timp de 5 minute pana se inmoaie. Amestecati des sa nu se arda. Se adauga mazarea inghetata, conopida si se amesteca. Se adauga in jur de 100ml apa si se lasa la fiert amestecand ocazional pana cand se gateste conopida si se evapora toata apa din tigaie. Va dura in jur de 10-15 minute.
La final se adauga untul, parmezanul ras, piperul si se amesteca bine.
Am servit acest rizotto cu niste pulpe de pui aromate.