Ingrediente:
1kg spate si spinari cu piele
500g gaturi de pui
Multi morcovi
2buc patrunjel
2buc pastarnac
O bucata generoasa de telina
2 cepe
2 foi de dafin
Boabe de piper
Preparare: Bucatile de pui se acopera cu 4L de apa rece si se pun la fiert pe foc foarte mic timp de 2 ore. Scoateti si aruncati spuma formata deasupra apei in timpul fierberii. Puteti folosi si alte parti din pui daca aveti. De ex picioare, oase, piei, capete sau chiar o gaina intreaga transata.
Dupa cele 2 ore de fiert adaugati toate legumele, boabele de piper, foile de dafin si lasati in continuare la fiert pe foc foarte mic pentru alte 5-6 ore.
La final trebuie sa ramana in jur de 500-600ml de lichid. Daca folositi o oala gradata ar trebui sa va arate putin peste 1L deoarece in oala se afla si legumele si carnea. Strecurati lichidul printr-o strecuratoare fina.
Daca doriti sa degresati supa mutati oala in frigider peste noapte si a doua zi eliminati grasimea intarita deasupra.
Asa va arata supa a doua zi, ca racitura 🙂
Pe urma puneti pe foc oala pt cateva minute cat sa se topeasca supa, dar fara sa se infierbante. Turnati in forme pt cuburi de gheata si mutati in congelator peste noapte. A doua zi strangeti cuburile si mutati-le in pungi zip-lock dupa care le depozitati in congelator si folositi la nevoie.
Folositi cuburile pt a da gust sosurilor, supelor creme, orezului cu legume, cous cous sau alte preparate.