Nu suntem mai amatori de supe/ciorbe, iar rarele dati cand pregatesc prefer supele creme.
Ingrediente:
1 caserola de 500g de spinari si spate de pui
3 buc. morcovi
1 buc. cartof
1 buc. ceapa
1 buc gulie
1/2 telina
2 buc pastarnac
2 buc patrunjel
boabe de piper rosu, sare
100g smantana
2 linguri amidon
Toate legumele si carnea de pui se pun intr-o oala cu 3L de apa rece si se fierbe la foc mic pana ramaneti cu 1L de supa (aprox 1,5ore). La nevoie se spumeaza in timp ce fierbe.
Se strecoara, apoi zeama cu legumele se pun in blender si se paseaza. Se scoate carnea de pe oase si se pune deoparte.
Supa se pune inapoi pe foc minim si se lasa sa se infierbante. Intre timp se amesteca 100g smantana cu 2 linguri de amidon, patrunjel verde, 2 polonice din supa fierbinte si se omogenizeaza. Se ia supa de pe foc, se toarna amestecul de smantana in fir subtire, amestecand mereu. Se mai lasa sa fiarba pt 5 minute apoi se stinge focul si se pune capacul.
Crutoane:
Feliile de paine se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare de mare, piper, boia, se taie cubulete si se coc la 250grade pt 7 minute.
Supa se imparte in farfurii, se adauga bucatile de carne si se serveste cu crutoane.