Supa crema de pui


Print Friendly, PDF & Email

9

 

Nu suntem mai amatori de supe/ciorbe, iar rarele dati cand pregatesc prefer supele creme.

 

Ingrediente:

1 caserola de 500g de spinari si spate de pui

3 buc. morcovi

1 buc. cartof

1 buc. ceapa

1 buc gulie

1/2 telina

2 buc pastarnac

2 buc patrunjel

boabe de piper rosu, sare

100g smantana

2 linguri amidon

 

Toate legumele si carnea de pui se pun intr-o oala cu 3L de apa rece si se fierbe la foc mic pana ramaneti cu 1L de supa (aprox 1,5ore). La nevoie se spumeaza in timp ce fierbe.

1 2 3

Se strecoara, apoi zeama cu legumele se pun in blender si se paseaza. Se scoate carnea de pe oase si se pune deoparte.

4  7

5  6

Supa se pune inapoi pe foc minim si se lasa sa se infierbante. Intre timp se amesteca 100g smantana cu 2 linguri de amidon, patrunjel verde, 2 polonice din supa fierbinte si se omogenizeaza. Se ia supa de pe foc, se toarna amestecul de smantana in fir subtire, amestecand mereu. Se mai lasa sa fiarba pt 5 minute apoi se stinge focul si se pune capacul.

Crutoane:

Feliile de paine se ung cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare de mare, piper, boia, se taie cubulete si se coc la 250grade pt 7 minute.

8

Supa se imparte in farfurii, se adauga bucatile de carne si se serveste cu crutoane.

Comments

comments