Iubesc pastele in orice combinatie. Cel mai des apelez la sosul de rosii si bacon.
Avem nevoie de:
150g tagliatelle
Bacon
1 capatana de usturoi feliat
300ml piure de rosii
1 lingurita oregano
Sare de mare, piper
Fulgi de chilli(optional)
1 lingurita zahar
1 pumn de busuioc proaspat
Am pus la fiert apa cu sare pentru paste. Cand a dat in clocot am adaugat pastele si le-am fiert pana au devenit al-dente. Am calit baconul taiat fasii pt 2-3 minute, pe urma l-am scos si in aceasi tigaie am pus usturoiul pe care l-am calit pt 1 minut.
Am turnat peste el pireul de rosii, oregano si l-am fiert pe foc mic 10 min, cu capacul pus.
Aproape de final am pus sare de mare, piper, chilli si lingurita de zahar. Pe urma am pus pastele strecurate fara sa le spal, am amestecat si am stins focul. Am aruncat in tigaie si un pumn mare de busuioc si am servit 🙂