Pizza cu blat crocant


Print Friendly, PDF & Email

6

DSC_0038

DSC_0062

Singurul pizza pe care il pregatesc e cel cu blat crocant. Recunosc ca nu imi place cu blat pufos. Parca as manca o felie de paine :))

Reteta la blat ii apartine lui Jamie Oliver, care a adaugat gris in compozitie pentru a face blatul mai crocant. Din reteta rezulta 2 pizza cu 30cm diametru. Daca doriti un pizza cu sos alb, folositi smantana grasa (20-30%) in locul sosului de rosii.

 

Pentru blat avem nevoie de:

400g faina

100g gris

25  drojdie proaspata

1 lingurita zahar

1 lingurita sare de mare

1 lingurita usturoi granule

1 lingurita oregano (optional)

1 lingurita busuioc (optional)

325ml apa calduta

 

Sos de rosii:

5-6 rosii bine coapte date prin blender (1L), sau bulion/ rosii conservate

2-3 capatani de usturoi, feliate

1 lingura oregano

1 lingura zahar

ulei de masline extravirgin

Topping la alegere: bacon, carnati, salam, sunca, kaizer, rosii cherry, porumb, ardei rosu, masline, felii de praz, ceapa rosie, mozzarella.

Pentru sosul alb: smantana fermentata de 20-30% grasime.

 

Preparare blat:  Am amestecat drojdia, zaharul, putin din apa si am lasat bolul intr-un loc caldut pt 10 minute.

In bolul mixerului cu carligul atasat am adaugat faina, grisul, amestecul de drojdie, restul de apa calduta si am framantat pt 2 minute. Am adaugat sarea, usturoiul si am mai framantat pt 5 minute, pe viteza mica. Se poate framanta si manual.

Am acoperit bolul cu un prosop curat si l-am lasat la dospit intr-un loc caldut pentru 30 minute. Intre timp am pregatit sosul de rosii.

1

 Preparare sos: Am sotat in 1 lingura ulei de masline usturoiul pt 1 minut la foc mic. Am adaugat piure-ul de rosii, oregano si am fiert pe foc mediu pt aprox. 10 minute amestecand din cand in cand sa nu se arda. Dupa ce s-a ingrosat sosul am adaugat zaharul si am mai lasat pe foc pentru 2-3 minute.

2  3

Am intins cu mana 2 blaturi subtiri de max. 0,5 cm. Am adaugat sos de rosii, chorizo, kaizer, porumb, kapia, ceapa.

Am copt in cuptorul preincalzit la 240-250C pentru 10-15 minute pana s-a rumenit exteriorul blatului (caldura sus-jos, primul raft de jos).  Mozzarella l-am adaugat in ultimele 2 minute de copt.

4  5

Si varianta cu sos alb. Se unge blatul cu smantana, se condimenteaza, se adauga feliile de mozzarella pe urma restul ingredientelor si se coace.

DSC_0058  DSC_0060

 

Pentru pitic deobicei ii pregatesc cu carne de pui sau numai cu legume.

Aici la 16 luni.

DSC_0075 (2)

Comments

comments