Pastaile de Vanilie


Print Friendly, PDF & Email

 

 

In primul rand, cum alegem pastaile bune de vanilie.

  1. Pastaia sa fie cat mai dreapta. Asta ajuta sa extrageti mai usor bobitele.
  2. Sa fie lucioasa, uleioasa, usor moale (asta daca aveti posibilitatea de a atinge pastaia)
  3. Sa aibe un miros puternic de vanilie.

In poza observati cum trebuie sa arate o pastaie buna, si cum arata o pastaie uscata care nu se mai poate folosi. Cea din mijloc e mai mult decat evident cat e de uscata si tare la atingere.

DSC_1274

 

Cum extragem aroma din pastai :

Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit despicam in jumatate pastaia de vanilie, fara sa il taiem de tot.

DSC_2636

Cu lama cutitului scoateti bobitele din interior.

DSC_2637

Rezulta o pasta, dar defapt sunt miile de bobite in care se afla aroma de vanilie.

DSC_2638

Poza marite.

 

DSC_2638 2

 

Nu aruncati pastaile folosite!! Ele inca sunt pline de aroma si bobite. Asezati-le in sticluta cu extract (reteta aici) sau in borcanul cu zahar vanilat (reteta aici) .

Comments

comments