Couscous-ul


Print Friendly, PDF & Email

 

 

Couscous-ul este un produs sanatos, pe baza de cereale. Sub forma de granule marunte din faina de grau dur, si contine multe vitamine, minerale si fibre. Isi are originile din tarile arabe si este considerata mancarea nationala a Marocului.

E potrivita in dieta persoanelor care sufera de boli digestive, cardiovasculare, hepato-renale ori guta. Se recomanda si persoanelor care doresc sa manance sanatos.

Pe piata se mai gaseste un produs sub denumirea de cus cus, care defapt sunt paste fainoase cu ou. Cele doua au gust si consintente diferite, iar modul de preparare este diferit.

 

  • Cus cus-ul tip paste fainoase cu ou, se fierb in apa cu sare ca orice alt tip de paste. ( dreapta)

DSC_0018 (3)

 

  • Couscous-ul din grau dur ( stanga ) se pregateste astfel :

Folositi proportii 1:1 apa si couscous.

Asezati couscous-ul intr-o farfurioara adanca.

DSC_1339

Puneti la fiert apa si un cubulet de unt. Cand a atins punctul de fierbere, turnati lichidul fierbinte peste couscous si acoperiti pentru exact 5 minute.

DSC_1340

Amestecati totul cu o furculita si esta gata de a fi folosit.

DSC_1341

Comments

comments