Aripioare mai bune ca acestea……nu cred ca exista. Dar degeaba va povestesc, trebuiesc incercate. Dupa doua zile de marinat, aripile se fragezesc si se topesc in gura. Chiar nu exagerez 😀
Marinata e potrivita si pentru pulpe dezosate.
Din experienta va spun sa nu incercati sa le pregatiti pe gratarul din gradina. Se vor carboniza datorita mierii. Da stiu, trebuia sa ma gandesc la asta inainte de a irosi bunatate de aripi, dar uite ca mi-a scapat.
Marinata:
10-13 aripi fara varf, taiate în doua.
1 lingura miere
1 lingura mustar
2 linguri sos de soia
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 lingurița sare de mare
1 lingurița piper
1 capatana mare de usturoi pisat
Toate ingredientele pt marinata se omogenzeaza intr-un bol.
Se asaza aripile intr-o punga zip-lock, se toarna marinata, se inchide punga si se invarte incat toate aripile sa fie acoperite de marinata.
Se lasa in frigider minim 24 de ore, maxim 72 de ore.
Aripile se aseaza pe gratarul cuptorului, sub ele se aseaza o tava (sa stranga grasimea) si se coc la 200 de grade pt 25 de minute. Eu am apelat la o foaie de silicon special conceput pt asa ceva.
Cartofii se taie in 2 sau 4 (depinde de marimea lor), se stropesc cu ulei, putina sare de mare , piper si se coc la 250 grade pt 30 de minute sau pana sunt moi.
Se scot din cuptor, se zdrobesc cu lama unui cutit lat si se aseaza inapoi in tava.
Intr-un mojar se piseaza 5-6 catei de usturoi, ulei de masline, sare de mare, boabe de piper rosu, rozmarin, oregano, cimbru.
Cu acest amestec se ung cartofii deasupra, apoi se coc din nou la 250 grade pt 20 de minute pana se rumenesc.