Banoffee Blondies sau Blondine Banoffee.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_7541

DSC_7540

Inca o reteta Rachel Allen vazuta pe Paprika Tv zilele trecute. O prajitura foarte parfumata si crocanta datorita migdalelor.

Ingrediente:

  • 100 g unt 82%
  • 225 g ciocolata alba (am folosit milka)
  • 175 g zahar brut
  • 1 ou batut
  • 2 banane pisate cu furculita
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1⁄4 lingurita sare


Kranz de migdale

  • 100 g zahar
  • 100 g migdale intregi cu tot cu coaja

Preparare:

Intai pregatin kranz-ul. Intr-un vas de inox adaugati zaharul, migdalele si gatiti pe foc mediu pana se topeste de tot zaharul si capata o culoare aurie.

DSC_7494  DSC_7495

La nevoie doar miscati vasul, fara sa amestecati in el.

DSC_7496

Dupa ce s-a caramelizat zaharul tapetati o tava cu hartie de copt, turnati compozitia si lasati sa se raceasca complet.

DSC_7497

La final adaugati totul in blender si tocati.

DSC_7503  DSC_7504

Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti untul si ciocolata alba intr-un bol mare de inox pe care il asezati peste alt vas mai mic in care se afla 2 degete de apa.

DSC_7500

Topiti astfel compozitia pe foc mic (bain-marie/baie de abur). La mine inevitabilul s-a intamplat si s-a taiat ciocolata, dar m-am descurcat. Am luat bolul de pe foc si am inceput sa amestec pana toata ciocolata s-a strans intr-un loc si s-a separat de unt. Pe urma am pus inapoi bolul pe baie de abur si am inceput sa amestec constant. Incet incet untul s-a incorporat in ciocolata si si-a revenit. A durat in jur de 10 minute.

Peste ciocolata topita adaugati zaharul, oul, bananele, extractul de vanilie si amestecati.

DSC_7502

Adaugati si kranz-ul.

DSC_7505

La final incorporati faina,praful de copt si sarea cernute impreuna.

DSC_7506  DSC_7507

Turnati aluatul intr-o forma (28×23) tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru 30-35 minute sau pana capata o culoare aurie.

DSC_7508

Lasati sa se raceasca complet in tava, pe urma scoateti si portionati.

DSC_7511

Pofta buna 🙂

DSC_7533

 

Sursa.

Comments

comments