O gustare nemaipomenit de gustoasa, usor de preparat si foarte foarte gustoasa.
Ingrediente:
50g unt 82%
2 linguri unt de arahide (am folosit din cel crocant, cu bucati de arahide)
3 linguri sirop de artar ( sau miere)
2 banane foarte coapte
1 para (sau mar)
1 lingurita scortisoara macinata
2 cm ghimbir proaspat (curatat si ras)
250g musli cu fructe uscate (fulgi de ovaz, fulgi de grau integral, stafide, banane, fulgi de porumb, seminte de in si floarea soarelui, arahide, alune de padure, curmale, mar, caise, smochine, prune, pere, piersici)
85g mix de fructe (stafide, merisoare, goji)
85 g mix de seminte (floarea soarelui, bostan, susan, in)
50 g stafide
50g merisoare
Preparare: Preincalziti cuptorul la 160C si tapetati o tava 20×20 cu hartie de copt (cea mai usoara metoda este sa puneti hartia sub jet de apa rece si sa o udati bine, pe urma sa o stoarceti in pumn. Astfel se muleaza perfect in orice tava).
Intr-o cratita mica incalziti untul, siropul de artar si untul de arahide pana se lichefieaza compozitia. Luati de pe foc si adaugati banana pisata, para taiata cubulete, scortisoara, ghimbirul pe urma omogenizati bine.
Intr-o oala incapatoare adaugati restul ingredientelor peste care adaugati amestecul de unt si banane.
Amestecati bine pana toate ingredientele sunt acoperite de compozitia lichida. Turnati compozitia in tava si presati bine cu o spatula.
Coaceti pentru 50-60 de minute pana se rumeneste putin. Lasati sa se raceasca de tot in tava pe urma scoateti cu ajutorul hartiei si feliati.
Pofta buna 🙂