Beze dulci si crocante sub diferite forme. Reteta pentru bezele este foarte simpla. La 1 albus se foloseste 50g zahar. Din cantitatile de mai jos mi-au iesit 3 tavi pline.
Ingrediente:
4 albusuri (am folosit albusuri din congelator)
200g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Un praf de sare
1 lingura apa de trandafiri (optional)
Metoda: Zaharul, zeama de lamaie, praful de sare si albusurile (eu le-am pus direct congelate) se pun intr-un bol de inox pe care il asezati pe baie de abur (bolul se aseaza peste o alta oala mai mica in care clocoteste apa/ care nu trebuie sa atinga fundul bolului).
Amestecati constant cu un tel pana se infierbanta albusurile si devin spumoase (3-4 minute). Luati bolul de pe baia de abur si mixati albusurile timp de 5-8 minute la viteza mare, pana rezulta o bezea tare si lucioasa. La final se adauga apa de trandafiri si se mai bate pentru 1-2 minute.
Spuma se pune intr-un pos cu un varf rotund, tapetati o tava cu hartie de copt si formati oase/fantome sau orice doriti.
Bezelele se coc in cuptorul preincalzit la 80-90C, pe ventilatie timp de 1,5-2 ore sau pana bezelele se usuca de tot.
Daca le atingeti, ele trebuie sa fie uscate si sa nu se lipeasca de degete. Cand sunt gata se scot tavile din cuptor si se lasa pe blat pentru 10-15 minute. Se pot pastra pana la 3 saptamani intr-un recipient inchis ermetic.
Reteta pentru degetele de vrajitoare o gasiti aici 🙂
Pofta buna.