Sa va povestesc putin despre Biscotti si ce sunt defapt. Biscotti care se mai numesc si cantucci sau biscotti di prato sunt niste biscuiti coapte de doua ori. Fiind uscati se servesc alaturi de o cafea, ceai sau in cazul nostru un pahar de lapte cald, de preferat inmuiati cateva secunde in lichidul fierbinte. De cele mai multe ori contin diferite tipuri de alune dar eu pe langa migdale am adaugat si niste stafide. Se pastreaza foarte bine o perioada indelunga de timp intr-o cutie sau borcan inchis ermetic.
Ingrediente:
320g faina alba
200g zahar tos
2 lgt praf de copt
1/4 lgt sare
3 oua batute cu furculita
1/2 cana migdale prajite si tocate grosier
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180C caldura sus-jos. In bolul robotului combinati faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Porniti robotul si incorporati ouale batute impreuna cu extractul de vanilie. La final incorporati migdalele si stafidele. Se
poate framanta si manual. Rezulta un aluat lucios si nelipicios.
Impartiti aluatul in 2 parti egale si formati 2 baghete dreptunghiulare de aprox 6cm latime si 2 cm inaltime. Coaceti baghetele timp de 20-25 de minute sau pana isi schimba usor culoarea dupa care se muta pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Cu un cutit zimtat taiati felii de 5-7mm dupa care le asezati in tava tapetata cu hartie de copt si se reintroduc in cuptorul preincalzit la 180C timp de 10 minute. Lasati sa se raceasca in tava sau pe un gratar dupa care se pot servi.