Biscuiti fragezi cu branza.


Print Friendly, PDF & Email

 

Va prezint o reteta de biscuiti fragezi si moi care isi pastreaza consistenta mai multe zile. Se depoziteaza in cutii cu inchidere ermetica. Deoarece din reteta ies in jur de 3 tavi, o tava am pus in congelator pt zile „negre” cand ne este pofta de niste biscuiti dar nu am timp de framantat si dospit. Reteta este o inventie proprie de care sunt foarte multumita de cum a iesit. Biscuitii nu contin deloc sare sau zahar pt ca i-am pregatit in special celei mici. Daca doriti sa adaugati sare grunjoasa, parmezan, cascaval se pot adauga deasupra biscuitilor inainte sa bagati tava in cuptor.

Ingrediente:

300g faina (tip 650 am folosit)

100g faina integrala

150g caș proaspat zdrobit cu furculita (caș din lapte pasteurizat), sau alt tip de branza

1 ou marime L

100g iaurt 10% sau smantana grasa fermentata

50g unt 80%, la temperatura camerei

100g untura de porc rece

1 plic de 7 g drojdie uscata

Preparare: Toate ingredientele se adauga in bolul robotului cu carligul atasat si se framanta timp de 5 minute. Se poate framanta si manual dar atunci este nevoie sa framantati in jur de 10 minute.

La final trebuie sa aveti un aluat nelipicios si compact, deloc tare. In functie de ce faina folositi este posibil sa aveti nevoie de putin mai multa faina daca aluatul este umed si lipicios, sau de putin iaurt in plus daca aluatul este prea uscat si sfaramicios. Eu am folosit exact cantitatile prezentate in reteta.

Se presara putina faina pe masa de lucru si se intinde o foaie de 3-4mm grosime. Se decupeaza biscuitii (daca aveti ajutor e si mai bine), se aranjeaza in tava, se acopera cu folie si se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer rece. Isi vor dubla volumul 🙂

Daca doriti sa congelati o parte din biscuiti acestia se muta in congelator dupa ce au stat la dospit si si-au dublat volumul. Cand doriti sa ii puneti la copt se pun asa inghetati. Nu se dezgheata in avans!

Daca doriti puteti presara deasupra mac, susan, sau pt copii mai mari sare grunjoasa, parmezan, cascaval ras …… Biscutii se coc in cuptorul preincalzit la 220C (caldura sus-jos) timp de 11-12 minute in functie de cat de rumeniti va plac. Lasati sa se raceasca complet in tava dupa care se pot muta intr-o caserola cu capac sau cutie metalica.

Biscuitii de mai jos au fost pusi la copt inghetati in cuptorul cald pt 12 minute. Au fost la fel de gustosi. Inainte sa pun tava la copt am presarat deasupra susan.

Serviti cu mare pofta cum a facut si mezina familiei……dar si noi 🙂

Comments

comments