De ce blat umed? Pentru ca e nemaipomenit de gustos, nu necesita insiropare….dar creeaza dependenta 🙂
Va recomand sa il pregatiti in avans, si tinut in frigider peste noapte. Este foarte fragil, asadar trebuie manevrat cu grija.
Ingrediente Blat umed de cacao, diametru 22cm:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2Â lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge chiar inainte de a fi adaugat in compozitie)
Preparare blat: Untul, apa, uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita, pana se topeste untul. Se lasa sa se raceasca putin.
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta, peste care se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.
Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Pe urma se adauga iaurtul, se omogenizeaza, si la final bicarbonatul stins.
Â
Se coace la 180° Celsius pt. 40-45 de minute.
Se verifica blatul cu o scobitoare. El trebuie sa ramana umed, asadar e in regula daca pe scobitoare raman 2-3 graunte de aluat. Daca pe varf ramane aluat crud, se mai coace pt 3 minute si se verifica din nou.
Reteta Ramona Kari.