Blat umed de cacao.


Print Friendly, PDF & Email

 

DSC_3727

DSC_3750

 

De ce blat umed? Pentru ca e nemaipomenit de gustos, nu necesita insiropare….dar creeaza dependenta 🙂

Va recomand sa il pregatiti in avans, si tinut in frigider peste noapte. Este foarte fragil, asadar trebuie manevrat cu grija.

Ingrediente Blat umed de cacao, diametru 22cm:
114g unt
250ml apa
125ml ulei
60g pudra de cacao
300g zahar
280 g faina
120 ml iaurt grecesc (10%)
2 oua
1/2  lingura bicarbonat stins cu 1 lingurita otet (se stinge chiar inainte de a fi adaugat in compozitie)

Preparare blat: Untul, apa, uleiul si pudra de cacao se pun pe foc mic intr-o cratita, pana se topeste untul. Se lasa sa se raceasca putin.

2
Intr-un bol se amesteca zaharul si faina cernuta, peste care se adauga compozitia din cratita si se omogenizeaza bine cu un tel.

3

Se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Pe urma se adauga iaurtul, se omogenizeaza, si la final bicarbonatul stins.

4  5
Se coace la 180° Celsius pt. 40-45 de minute.

DSC_3715  DSC_3722

Se verifica blatul cu o scobitoare. El trebuie sa ramana umed, asadar e in regula daca pe scobitoare raman 2-3 graunte de aluat. Daca pe varf ramane aluat crud, se mai coace pt 3 minute si se verifica din nou.

DSC_3728

DSC_4144(1)

 

 

 

 

Reteta Ramona Kari.

 

 

Comments

comments