Bombite cu banane.


Print Friendly, PDF & Email

 

Ingrediente 26 bombite pufoase si aromate:

1 banana mare  bine coapta (cu pete negre)

30g  iaurt 10% (sau smantana grasa)

130g faina

1/2 lingurita cu varf bicarbonat de sodiu

1/2 lgt scortisoara pudra

1 ou mare la temperatura camerei

80g unt moale, 82%

Preparare: Banana se piseaza cu furculita si se amesteca cu iaurtul. Faina, bicarbonatul si scortisoara se cern impreuna. Untul moale se mixeaza cateva secunde in bolul robotului dupa care se adauga oul batut cu furculita in fir subtire si se continua mixarea pt 1 minut la viteza mare. Va avea un aspect foarte taiat. Cu robotul pornit pe viteza medie se adauga treptat cate o lingura din amestecul de banane si o lingura din amestecul de faina pana ce se termina ambele compozitii. La final se muta robotul pe viteza mare si se mixeaza 1-2 minute. Rezulta un aluat foarte fin si aromat. Daca nu aveti robot sau mixer compozitia se poate pregati si cu ajutorul unui tel.

Porniti aparatul de cake pops, umpleti cu varf fiecare adancitura si coaceti conform instructiunilor din manualul de utilizare. (undeva la 6-8 minute).

   

Daca nu aveti aparat pt cake pops compozitia se poate coace in cuptor, la 180C pt 30 de minute sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Folositi o tava mica de 18cm diametru de ex.

Pofta buna 🙂

 

 

 

Comments

comments